Mielőtt még bárki megkövezne, ez az én saját véleményem ahogy a címben is írtam, mindenki máshogy érintett, ha érintett ilyen dolgokban, így eltérőek a vélemények, de ez így a legjobb. :)

Amiről most akarok írni az a mai egészségügyi és pszichológusi eljárás nálunk.

Ha valaki Transzszexulisnak vallja magát akkor előszőr is elkell menni egy klinikai szakpszichológushoz és egy pszichiáterhez, urológushoz vagy nőgyógyászhoz szakvéleményekért. Ez így még rendjén is lenne, de itt meg is állok egy picit.

Teljesen egyet értek, hogy egy pszicho doki megvizsgálljon és megállapítsa hogy minden rendben van, de miért kell ezért temérdek pénzt kérni? Itt több tízezer forintra gondolok. Persze értem én hogy fizetni kell de ennyit? A sima Tb-s pszicho dokik meg vagy elvállalnak vagy sem, vidéken, főleg faluban ahol én lakom a legnehezebb. Itt mere induljak? Előre, hátra, vagy inkább maradjak otthon? Én megértem persze a doktorokat is, de azt már nem hogy elküldenek, vagy lenéznek, esetleg megjegyzést tesznek, ha egyszer eltudom kezdeni, remélem nem történik velem ilyesmi. De a legjobb mikor azt sem tudják, hogy mi van, vagy nem mernek foglalkozni velünk, ilyet, mik vagyunk mi, mutánsok? Az meg komolyan nevetséges, hogy kifizetek bizonyos összeget azért, hogy más eldöntse ki vagy mi akarok lenni. Szerintem mindenkinek megvan a saját áldott jó esze és mindenkinek van egy teste és azzal azt csinál amit akar. Ez olyan mintha éhes lennél és más döntené el hogy igazad van-e és kapsz is enni vagy sem. Persze egyből mindenki azzal jön, hogy és ha zavart elme?, vagy később megbánja. Erre is megvan a véleményem: Ez nem játék, ez nagyon komoly dolog az életünkben és ha valaki ezt eldöntötte, gondolom akkor nem egy napja érzi ezt. Ha valaki meg utána megbánja, vagy nem is ezt akarja, akkor tudom sajnálni, maga hülyesége. Persze ahogy írtam ettől persze kell a pszicho doki, de kicsit rendezetebbé kellene ezt tenni és mondjuk én is fizetem a tb-t és nem vagyok beteges, akkor miért nem használhatnám ki amit befizetek mindenre, a műtétekre is teljesen, és ha már ki is tudnám, akkor legalább normálisan. Persze olvastam ezek után és van lehetőség erre is, remélem egyszer sikerül odáig jutnom. :) Vagy ha már fizetek érte akkor legalább kezeljenek már emberileg és ne lekezelően, tényleg az legyen amit és aki én szeretnék lenni.

Sajnos ezek miatt és drága családom miatt, akiknek ezt el sem merném mondani (hogy mt szólnának?, bele sem gondolok inkább), a pénz miatt nem tudok belekezdeni a változásokba, nem éppen 1 Ft lesz az biztos.

Ezzel senkit nem akarok megbántani, csak jó lenne kicsit gördülékenyebbé tenni a dolgokat és segíteni minket is. Én jelenleg vidéki falumból nem igazán tudok fel utazni Budapestre, de persze ez az én bajom, de szerintem nem csak én vagyok vidéki és örülnénk ha közelebbi helyeken is szuperül meg lenne oldva minden :)

Bár lehet hogy én vagyok a nagyon tudatlan ezen a téren :)