Mmsatone blogja

Egy Transzszexuális lány blogja , naplója , gondolatai és minden más .

2013.12.14

Sziasztok :)

Remélem mindenki már lázasan készül a Karácsonyra .

Én kívánom mindenkinek hogy teljesüljön az összes kívánsága :)

Én nem kívánok tárgyi dolgot, csak azt hogy minél hamarabb teljesüljön a nagy álmom az átváltozás .

 

Egyébként ahogy nő a hajam úgy változok . Már nagyon sokan mondják hogy lányos vagyok , sőt elneveztek Karolinának, persze poénból . Én ezen nem botránkozok meg, poénnak veszem fel és így nem bántanak . Persze lehet, hogy beszélnek mindenfélét a hátam mögött, de az meg egyáltalán nem érdekel . Szépen lassan változok még így fiúként is és ha elkezdeném esetleg itt a faluban az átváltozást, ( egyébként nem itt szeretném ) akkor sem lesz brutálisan feltűnő és remélem így nem bántanának . A Karolina név egyébként nem tetszik, bár közel azonos a mostani hivatalos nevemmel, nem sokban vátozik . Ha tényleg nő leszek egyszer akkor úgyis a Viktória név mellett fogok dönteni . Nagyon szép név, tetszik :)

Kicsit rossz dolog, hogy itthon vagyok, de van munkám legalább ezerrel és ha egy részét el is nyeli a család, csak cseppen nekem is, így nagyon lassan, de gyűlik a pénzem a nagy álmomra .

Remélem minél hamarabb sikerülni fog :)

 

Pusszancs :)

2013.12.05

Újra itthon

Sziasztok !

Kissé régen írtam már ide .

 

Sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok ahogyan elterveztem . Így sajnos újra itthon vagyok , ráadásul anyumnál . De legalább van fedél a fejem felett , viszont amit gyűjtöttem az lehet , hogy el is tűnik , kicsit félek is ettől . Innen a kis faluból nem tudok semmit sem tenni . Ráadásul felvettek közmunkába is és dolgozok még nagygazdáknál is . Remélem tavasszal sikerül majd változtatnom a helyzeten .

 

Az álmaimon akkor sem fogok változtatni és remélem egyszer sikerülni fog megvalósítani is !

2013.10.19

Kis falum :)

A múlt héten mentem haza a családomhoz , meg még felhozni két jó táskányi ruhát .

Egy kis Szolnok megyei faluban laktam , ott mindenki ismert mindenkit . Bár én voltam egyedül az a csodabogár aki sehová sem járt , csak állandóan dolgozni . Még a saját szomszédomat sem ismertem . Nem szerettem kijárni , utálok bulizni és a sok embert egy helyen " bezárva "  nem bírom . Amúgy is mindenki látta rajtam , hogy valami nem rózsás , csak ezt nem mertem elmondani senkinek sem . Az ottani fiatalságról , meg inkább nem alkotok véleményt ! Persze illedelmes voltam én mindenkivel , köszöntem , meg esetleg egy - két szó , de több nem ment . Inkább magamba fordulós típus vagyok . Ez sajnos itt , a városban is megmaradt , de egyenlőre jobb ez így . Ezeket betudhatom annak , hogy transzszexuális vagyok . Nem mertem senki felé sem e - miatt nyitni . Lehet mondjuk , hogy így jobban is  járok . Félek a rossz élményektől , rossz emberektől .

 

Képzeljétek , várok a buszra , ami majd hazavisz , és éppen látok jönni egy falumbéli , kis hölgyet . Éppen rá akartam köszönni , amikor is az történt , hogy nem ismert meg . Először meglepődtem , deh persze nagy hajjal és nagy körömmel nem éppen olyan vagyok mint anno . Otthon gyönyörű volt , kisbabáztam , tündéri kisfiúcska :D

 

Majd Hétfőn jöttem vissza a városba . Szolnoknál míg vártam , hirtelen odajön hozzám egy ismerős leány és elég alaposan szemügyre vesz . Alig ismert fel , deh végül csak sikerült neki . Mellesleg mi lesz , hogyha már a hormonozásoknál fogok tartani , senki nem fog megismerni :D

 

De jó is lenne már ott tartani :)

2013.10.16

A kondom el van vetve

Sziasztok !

 

Remélem mindenkinek jól telik a hete :)

Ma egész délután esett az eső , így jobb híjján nézelődtem a világhálón .

Valami ütős , de nem értelmetlen filmet , vagy sorozatot kerestem .

Az egyik nagy netes , filmes oldalon már javában keresek sorozatot ami majd talán leköt . A sokadik oldalon bolyongok és amikor már azt hittem nem találok semmi jót sem , a szemem elé került egy elég bizarr nevezetű sorozat .

 

Még nem ismertem ezt a sorozatot és őszintén nem tudtam mire vélni a címét .

A kondom el van vetve . Gondoltam egyből , hogy mi ez a sorozat aminek ilyen neve van , tutira nem nekem való . De egy kicsit utána néztem . Rövid cselekmény elolvasás és úgy gondoltam , megéri legalább belenézni , ígéretesnek tűnik .

Én alapból imádom az ilyen tini sorozatokat és ez sem hozott csalódást . Egy huzamban megnéztem hat részt és a többit is csak az áramszünet miatt nem tudtam , deh ami késik nem múlik :) Nekem nagyon tetszenek a szereplők , a történet , a kis város amit bemutat . Nem egy agyon nyálazott unalmas tini történetéről szól a sorozat . Milyen durva hogy hirtelen elszakadsz a jól megszokott emberektől , helyektől és egy teljesen új környezetben találod magad . Nem ismersz senkit sem és persze ott vannak az új dolgok : új suli , új ház , új szomszédok . Bele lehet idővel szokni . Az újdonság varázsa ( akár rossz , akár jó ) idővel elhalványul , majd meg is szűnik .

Vártam nagyon hogy mi lesz a következő részben . Én ajánlom mindenkinek , még ha a neve eléggé fura is .

2013.10.08

Előítéletek , bírálatok!

Ez egy nagyon fontos dolog , amit sohasem szabad alábecsülni .

Én azt a szólást tartom hogy : Neh ítélj el senkit seh , azért mert másabbak mint te !

 

Színes a világ és különbözőek az emberek . Nem találsz két olyan embert akinek minden ízlése , szokása stb . ugyanolyan lenne . És ez így jó , ennek így kell lennie . Mi történne ha tök egyformák volnánk ? Semmi , szó szerint a nagy semmi , üresség , mindenki ugyanazt tenné , ugyanazt szeretné , ugyanazt akarná stb ... Ugye milyen frusztráló dolog lenne , még ez a sok ugyanazt szó is egymás után . Ugye milyen jó dolog megismerni egy teljesen idegen embert , főleg ha teljesen eltérő tőlünk , érdekel és kíváncsi vagy rá . Új dolgok hatnak rád és így jobban megismered az embereket és velük együtt a világot is . Te is színesebb leszel ezáltal , másként kezeled őt és mindent .

 

Ítéletet , bírálatot , kritikát - és még sorolhatnám - ha akarjuk , ha nem , mindig hozunk bármiről és bárkiről . Deh azt mi döntjük el , hogy elfogadjuk ezt , vagy változtatunk rajta . Egy biztos addig nem szabad bírálni , míg nem ismered meg az adott helyzetet , embert , bármit . De ha mégis van véleményed az sem baj deh talán ez másoknak akár sértő is lehet , azt nem szabad kinyilvánítani , ezzel károsítasz , nagy károkat is okozhatsz . És ehhez  senkinek nincs joga , főleg úgy hogy csak szimpla elvakultsággal , teljesen ismeretlenül mondanak bírálatot , előítéletet .

 

Pont ilyen helyzetben vagyunk sajnos legtöbb transzszexuálisok is . Nem merünk mutatni magunkból semmit sem , mert akkor kiderülne minden és ebből bajunk is származhat . Sokan nem értik , sőt nem is tudják mi a helyzet velünk , deh előítéleteik persze vannak , ami szerintem nagyon nem jó és sokszor szégyelni való lenne . Ezzel nem lesz jobb a helyzet , sőt nekünk nagyon rossz . Aki még nem tudja kik vagyunk , ismerjen meg bennünket , tutira nem fog csalódni :) Sokan vannak sajnos az elvakult emberek , akik azt hiszik minden úgy szent és igaz , ahogy ők elgondolják , pedig csúnyán nem . Persze emberek vagyunk és mi is hibázhatunk , mint ahogy mások is , de ez így van rendjén . Soha sem szabad addig fajulnia a dolgoknak hogy ebből kárt szenvedjen bárki is , nemtől , vallástól , egyszóval bármitől függetlenül is . A tettlegességről nem is beszélve . El kell fogadni mindenkit úgy ahogy van , tisztelni , szeretni és becsülni . Hidd el a viszonzást is megkapod . Én például nagyon tudok örülni egy sikeres Coming out után . De ez majd egy másik bejegyzés lesz :)

 

Fejekbe vésni : ismerkedni , szeretni , ítéletek és bírálatok nélkül !

 

2013.10.07

Első lépés !

Kedves Blog olvasók !

Tegnap nagy dologra szántam el magam . A Transzvanillán szereplő pszichiátereknek és klinikai szakpszichológusnak írtam egy kedves e - mail - es levelet . Egyenlőre csak érdeklődök hogy foglalkoznának - e velem és mennyiért .

Már kaptam is egy válasz üzit az egyik pszichiátertől . Összesen nála 37 ezer forint lesz , plusz hogy még eljussak hozzá .

 

A többiek válaszát még várom .

Ez még csak érdeklődés , de ez már nálam a nagy lépések egyike , így felvállalom hogy ki vagyok valójában és elfogom kezdeni ezt a hosszú rögös utat! :)

 

Már csak egy jó munka hiányzik , próbálkozok azt is keresni !

2013.10.01

Boldogság

Bármikor elmegyek az utcán , nagyon sok olyan embert látok , akik szomorúak , teljesen kifakultak , nyúzottak . Mindenki végzi mindennap szinte ugyanazt az ügyes , bajos dolgát . Közben észre sem veszik hogy hipp - hopp és eltelt 10 év , majd még több . Peregnek az évek , közben pedig unalmas , szomorú , egyhangú napok követik folyton egymást . Jó ez így kérdezem én ? Megéri ez ? Nah most vágná mindenki a fejemhez hogy könnyű ezt így leírni , meg hogy mit okoskodok , és úgysem értem meg mi a baja stb ... Sablonos szöveg . Mindenkinek vannak tervei , céljai , álmai , vágyai , még ha nagyon nehéz és szinte kivitelezhetetlen is a megvalósítás , akkor is , arra kell törekednünk hogy ezeket a célokat megvalósítsuk . És így talán egy kis ideig  a legpesszimistábbak is boldogok lehetnek .

Deh mi is ez a Boldogság , amit annyi mindenki kerget , sokszor reménytelenül . A boldogság bennünk van , egy megfoghatalan örömteli dolog . Bármitől bekövetkezhet , egy szelet csokoládé , vagy egy régen nem látott barát , családtag miatt , egyszóval bármi miatt . Viszont a Boldogságot nem szabad kergetni , keresni , jön az magától . A mai ember hajlamos rá hogy mindent borúsan lát , pedig : Nézzünk csak körbe , mennyi kis örömteli pillanat vesz körül minket . Mindjárt a legelső , felkelünk reggel , mert bármi történhet az éjszaka folyamán velünk . Süt a nap , van házunk , kedves ismerős , étel stb ... A sort folytathatnám a végtelenségig . Örülni kell az apró örömöknek is , csak szét kell nézni ! Persze nagyon sok rossz és sajnálatos dolog történik velünk , de ezeken ha nehezen is túl kell jutnunk , tanulni kell belőle , lekell vonni a következtetéseket a történtekre vonatkozóan . Nem könnyű és sokszor egyedül nem megy , de a célok érdekében mindent megkell tennünk . És a megvalósítás már örömteli és ha bármilyen dolgot örömmel célba juttatunk , már boldogok is lehetünk . Persze neh fukarkodjunk , mi is okozzunk örömet és boldogságot másoknak , dupláján visszakapjuk .

És így a végére ( mert most ennyi jutott eszembe :P ) mindenkinek sok - sok Boldogságot kívánok örökké és azután is :)

2013.09.28

Szexualitás

Kényes témához érkeztünk . Bárki bármit mond , de a mai világrend a pénz és a szexualitás körül forog , hiába is tagadnánk , csak körbe kell nézni és látható mindenhol , a sajtóban , a médiában , sőt az utcán is , egyszóval bárhol és bármikor .

Erről a témáról is azért akarok írni , mert egyes emberkék súlyosan el vannak tévedve ez ügyben is ...

Attól hogy transzszexuális valaki , attól még nem UFÓ hanem EMBER !

Ebben a kis közösségben ( ha nevezhetjük így ) is megtalálható mindenféle - fajta ember . Vonzódásban és Szexualitásban is éppúgy mint a mai különböző társadalmakban megszokott .

Egy valamit azért mégis leszögeznék : ha valaki transzszexuális lány és a fiúkhoz vonzódik , akkor nem homoszexuális , mert teljesen nőies a gondolkodása , a belső tulajdonságai , így ő heteroszexuálisnak nevezhető .

De éppen ez fordítva is igaz !

Személyesen én még egyik körbe sem tartozom , nem is tudnám hogy melyikbe kellene .

Egyenlőre nem kívánok senkit sem , avagy nem keresek , majd jön magától . Most jöhetne bárki azzal hogy kinek mi köze ehhez . Igaz mindenkinek a saját magánügye . Én is csak azért írtam le hogy így éreztessem , nem vagyok Homoszexuális , sem semmilyen , mielőtt még esetleg durva hozzászólásokat kapnék e téren !

2013.09.28

Miért vagyok Transzszexuális ?

Ha valaki ezt feltenné így hirtelen szemtől szembe , talán meg sem tudnék szólalni , esetleg sírva elrohannék , vagy dadognék össze - vissza .

 

Jó kérdés . Talán ésszerűen nem is lehet rá válaszolni . Miért is ? , kérdezné egy kétkedő ember . Mert ez egy belső különleges és egyben ránk nézve sajnálatos dolog . Sajnos rossz testbe születtünk . Nálunk valódi a test és lélek szétválása , különbözősége . Nah jó ezzel körülbelül senkit nem győztem meg és nem is válaszoltam a kérdésre . De gondolj bele , mi lenne ha egyszer reggel felkellnél , bele néznél a tükörbe és az ellenkező nemű testben látnád magadat , közben persze a gondolkodásod és a belsőd ugyanaz marad , nem éppen örülnél neki . És telnének a percek , azt hiszed ez egy rémálom , pedig a valóság , nem akarod elhinni , a kezeddel akár még megis csípheted magad . Ekkor rájössz hogy ez a valóság . Te mit tennél ? Több napig lennél így és a mindennapos dolgaidat is eképp kellene elvégezned . Közben tudod hogy ez nem jó így , keresed az okot hogy mi történhetett ? , miért lettél más . Próbálsz hasonlóan viselkedni mint a veled azonos neműek , deh idővel belátod hogy TE magad más vagy , így ha ideig - óráig megis tudod mesterien játszani a dolgokat , minden színháznak egyszer vége és nem fogod tovább bírni , kiborul az a bizonyos víz a pohárból ... Ugye még belegondolni is rossz ! Mi ezt mindennap átéljük . És ez egyáltalán nem a neveltetés miatt van . Semmi köze hozzá , bárkivel előfordulhat hogy így születik és persze az orvosok már bebizonyítottak elég sok mindent erről , deh én ebbe nem megyek bele , más oldalak részletesen foglalkoznak vele . Személyes tapasztalatból tagadom a nevelést és a szülők viselkedését a gyermek felé . Én katonás , szigorú neveltetésben nőttem fel , így hála semmi rossz cselekedetbe , vagy durva társaságba nem kerültem , ráadásul még vallásos is vagyok , na és így kellett szembe néznem a transzszexuális dologgal . Nagyon szégyelltem magam , azt hittem bűnös dolog ami a fejemben jár , magamba fordultam , sokáig voltam depressziós és öngyilkosságot is kíséreltem meg . Azt hittem csak én vagyok ilyen , de aztán kiderült hogy nem és mellesleg tök aranyos , kedves , tündéri embereket ismertem meg , jobbak mint az átlagos emberkék :) Sokat köszönhetek nekik :)

Én még nagyon titkolom ezt a dolgot , bár ez egyre kevésbé megy , de sajnos még ennek így kell történnie , mert nagyon sok a rossz és durva előítéletekkel teli emberek , akik mellesleg azt sem tudják kik vagyunk és tájékozatlanok , tudatlanok a témában és így mutatnak , bántanak minket . Pedig alaptalan mind , nem vagyunk  perverzek , sem beteges rossz elmék akik ijesztgetni akarnak mindenkit . Ha megismersz minket meglátod , hogy nem is állunk olyan messze egymástól , hisz emberek vagyunk !

2013.09.28

Tervem az átváltozással kapcsolatban

Terv

Még kimondani is nehéz ezt a szót . Tervei mindenkinek vannak , kisebbek , nagyobbak és igyekszünk megtalálni azt az utat amivel elérjük .

Végre sikerült nagy nehezen felkerülnöm egy vidéki kisfaluból egy Pest megyei nagy városba . Még szokom az új helyet , deh nagyon tetszik . Eddig ez a terv sikerült , deh még most jön a neheze , munkát is kell találnom , úgy hogy senkit nem ismerek itt . De nem félek hisz a városba is úgy kerültem hogy elötte bejártam a fél országot és nem is jártam még azelött nagyon sehol sem . Aki akar úgyis talál valamilyen munkát . Van egy kis spórolt pénzem is , így ha találok munkát azonnal elkezdhetem a két pszicho dokit felkeresni .  Majd utána jöhet az urológus , majd a hormonok és tovább - tovább ... De mindent csak szép sorjában , és persze okosan , tudatosan kigondolva ... A továbbiakról még felesleges írni , még jussak el odáig . Majd később , ha ott tartok majd írok még erről :)